Selecteer een pagina
Goed Huwelijk Bier

Goed Huwelijk Bier van Brouwerij Allema

Sinds 2020 is brouwerij Allema actief en wordt gerund door de broers Jasper en Joost Allema en jeugdvriend Laurens ter Veen. Brouwerij Allema heeft momenteel vijf verschillende soorten Goed Huwelijk bier op de markt gebracht. De bieren zijn nu al in steeds meer horeca en winkels te vinden, waaronder slijterijen en trouwlocaties.
De komende tijd verwacht de brouwerij nog twee soorten aan het assortiment toe te voegen. Dit zullen alcohol arme bieren worden, hierdoor willen ze een groter publiek om bruiloften kennis laten maken met de heerlijke Goed Huwelijk Bieren.

Voorgeschiedenis van Brouwerij Allema

Het brouwen van bier begon in 2003 in de keuken van Laurens zijn ouders. Een scheikundedocent op de havo had bevlogen verteld over het brouwproces, waar Joost en Laurens enthousiast van werden en besloten te gaan experimenteren. Joost brouwde in zijn studententijd rustig door op zijn studentenkamer in een kleine brouwpan en gebruikte glazen vergistingsflessen waarin zijn vader ooit wijn had gemaakt. Na de studententijd gingen Joost en Jasper samen bierbrouwen en zo werd in 2020, als huurbrouwers, hun eerste bier op de markt gebracht. In de zomer van 2022 kwam Laurens ‘terug’ bij de brouwerij om volop mee te brouwen.
Drie jaar nadat broers Jasper en Joost Allema hun eerste bier op de markt brachten, is het nu dus tijd voor de volgende stap. De broers zochten al enige tijd naar een geschikte brouwerijlocatie en -installatie. Dit alles kwam in een stroomversnelling.

Duurzaam pand

Het pand aan de Ampèrestraat in Zwolle is volledig opgeknapt, geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen, om zo duurzaam mogelijk te kunnen werken. Een batch bierbrouwen vraagt veel energie, maar de zonnepanelen leveren genoeg om een gehele brouw van energie te voorzien. Het pand is dan ook niet aangesloten op gas. De warmwatertank is bovendien dusdanig geïsoleerd, dat wanneer deze elke dag tussen 11.00 en 16.00 uur het water opwarmt met zonne-energie het tot de volgende dag de juiste temperatuur heeft